Какво е Електронен фиш? – Помощ за пострадали при автомобилни катастрофи

Какво е Електронен фиш?

Какво е Електронен фиш?

21/08/2021 Полезно 0

Електронният фиш се издава, когато е установено превишаване на максимално допустимите скорости посочени в Закон за движението по пътищата (ЗДвП) или въведени със допълнителен пътен знак. Електронният фиш се издава за превишена скорост, когато нарушението е установено и заснето със стационарна или мобилна камера. Самата процедура е по-улеснена от тази по издаване на Наказателно постановление по Закон за административните нарушения и наказания (ЗАНН), а реквизитите на електронния фиш са посочени в чл. 189 ал.4 от ЗДвП. По дефиниция, електронният фиш не е волеизявление на конкретен административен орган, а електронно такова, което единствено се записва върху съответния носител от определено лице, но въз основа на постъпили и обработени данни за нарушения от автоматизирани технически средства или системи (станционарни или мобилни камери).
Той изпълнява функциите едновременно на акт за установяване на административното нарушение и наказателно постановление, но само по отношение на правното му действие, не и по отношение на неговите реквизити – законодателят е ограничил изкискуемите реквизити на електронния фиш, като сред тях не фигурира длъжностното лице, което го е издало и дата на издаването му.

Таблица на наказанията, които могат да ни бъдат наложени с електронен фиш при превишаване на скоростта в населено и извън населено място.

Таблица на наказанията за превишена скорост

източник : https://www.facebook.com/pravna/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

BGtop